Nog meer rijplezier. Het kan.

Uw auto is gekeurd, onderhoudstechnisch helemaal in orde, maar mist nog wat extra kracht. Dat kan opgelost worden door middel van chiptuning. Dit doet Autobedrijf Romeijn al met ruim 12 jaar ervaring onder het label Chipmeister.

Wat gebeurt er precies met mijn auto tijdens een tuning?
Bij het chiptunen van een auto halen wij de originele software uit de auto en hiervan bewaren we ten allen tijden een kopie voor u. 

Vervolgens passen we de originele software aan zodat de motor meer vermogen en meer trekkracht genereert. Bijkomend voordeel is dat de auto bij een ongewijzigde rijstijl ook zuiniger rijdt. Kortom; we optimaliseren de software naar uw rijstijl en voorkeuren.

Waarom doet een fabrikant dit niet voor mij?
Een autofabrikant moet rekening houden met de extremen die voor kunnen komen in het gebruik van een auto. Denk aan slecht onderhouden motoren, gebieden waar het -40 of + 50 kan zijn, ijle lucht op grote hoogte, en zo nog een heleboel onvoorziene zaken.  

Wij kijken naar uw persoonlijke situatie en passen de software op uw gebruik en wensen aan om een veel beter resultaat te behalen.

Hoe ziet een chiptuning dag er uit?
Zodra u de auto bij ons in Ottoland brengt, gaan wij met uw auto rijden. Tijdens deze kilometers verbinden we de computer aan uw auto om verschillende parameters te analyseren. 

Indien er inderdaad voordeel uit deze tuning te behalen is, wordt de software uit de auto gehaald. Dit kan in veel gevallen door middel van een OBD stekker. In sommige gevallen moet de computer daadwerkelijk uit de auto gehaald worden om direct in de computer te kunnen. 

Zodra de software veilig uit de auto is, optimaliseren wij deze naar uw wensen. Hierna volgt een proefrit, waarbij wij de parameters nogmaals controleren. Pas als wij 100% tevreden zijn over het resultaat, ronden we de chiptuning af. U kunt zo uw auto met een gerust (en ietwat enthousiaster kloppend) hart mee de weg op nemen en genieten van meer vermogen en minder verbruik. 
 

Enthousiast geworden?

Neem eens vrijblijvend contact op.

Snel naar

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak

  • Facebook Autobedrijf Romeijn
  • Instagram Autobedrijf Romeijn
Logo staand_wit.png
BOVAG_edited.png

A66, 2975 BC Ottoland

A of A-even in uw navigatie

Over ons

© 2018 - 2020 Autobedrijf Romeijn