Dé periodieke controle
van Nederland

01

02

03

04

05

06

07

08

Autobedrijf Romeijn heeft sinds jaar en dag een erkenning om uw auto te keuren. Inmiddels neemt de derde generatie keurmeesters van onze garage, Ruben Romeijn, deze taak voor zijn rekening.

 

Hij controleert uw auto op vele punten, zodat uw auto weer aan deze Europese regelgeving voldoet. 
 

 

Waar controleren we uw auto op?


 

Algemene bouwwijze van het voertuig


Controle op roestvorming, scheuren en/of breuken aan de volledige auto en daarmee verslapping van het materiaal, maar ook controle op scherp uitstekende delen aan de carroserie van de auto.

 


 

Motor- en brandstofsysteem


Lekkage en brandveiligheid van het brandstofsysteem en alle vloeistoffen die in de motor zitten, controle van de uitlaat en de uitlaatgassen die moeten voldoen aan strenge milieu eisen, controle van de plaatsing  van de accu, of deze vast gemonteerd zit aan de auto en of de bedrading heel is en geïsoleerd, of de motorsteunen niet te veel versleten zijn en of alle onderdelen van de motor en het brandstofsysteem deugdelijk zijn bevestigd.

 


 

Krachtoverbrenging


Controle van de kilometerteller en de kilometerstand, controle of alle bevestigingen van de volledige overbrenging deugdelijk is bevestigd, en of alle stofhoezen heel en goed bevestigd zijn.

 


 

Wielophanging


Controle van alle onderdelen die deel uitmaken van de ophanging. Denk aan fusee kogels, stuurkogels, wiellagers, veersysteem, banden en bandenspanning. 


 

Stuurinrichting


Controle op speling, werking en lekkage van de stuurbekrachtiging, stofhoezen heel en goed bevestigd zijn en of het controle lampje van de stuurbekrachtiging correct werkt.

 


 

Reminrichting


Controle van alle componenten op deugdelijke bevestiging, roestvorming, beschadigingen, scheuren of breuken, lekkage en overmatige slijtage. Controle van het ABS systeem, lekkage van het remsysteem, en de rembekrachtiger controleren, controle van de handrem en van het voetpedaal rubber, controle van de werking op een goedgekeurde remmenbank.

 


 

Verlichting 


Controle of alle verlichting werkt, of de kleur correct is en de lichtsterkte, of het lichtbeeld in orde is en of de licht hoogte stelling zowel mechanisch als electronisch in orde is. Daarbij controleren we of er geen verlichting aanwezig is die niet is toegestaan.

 


 

Overige controles aan de auto


Ook deuren, motorkap, kofferdeksel, ruiten, ruitenwisserinstallatie, ventilator (t.b.v. ruitontwaseming en ontdooiing), spiegels, zitplaatsen, gordels, airbag systeem en zelfs de claxon worden door ons gecontroleerd.


 

Gediplomeerde monteurs

Altijd bereikbaar in nood

Kijk gerust bij ons mee

Bijna 100 jaar 
aan ervaring

Eerlijke
prijzen

Direct een onderhoudsbeurt?

Efficiënt het benodigde onderhoud tijdens de APK afspraak. Dat kan.

Wat wij dagelijks nog meer doen?

APK

ONDERHOUD

OCCASIONS

CHIPTUNING

Snel naar

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak

  • Facebook Autobedrijf Romeijn
  • Instagram Autobedrijf Romeijn
Logo staand_wit.png
BOVAG_edited.png

A66, 2975 BC Ottoland

A of A-even in uw navigatie

Over ons

© 2018 - 2020 Autobedrijf Romeijn